OLEJ ROŚLINNY POSMAŻALNICZY, FRYTURY

Odbieramy oleje posmażalnicze, frytury od wytwórców (bary, restauracje, placówki gastronomiczne, piekarnie i zakłady produkcyjne ).

Oleje posmażalnicze znane są także pod hasłami oleju zużytego, frytury lub przyjętą z zachodu nazwą UCO (used cooking oil). Oleje posmażalnicze są mieszaniną tłuszczów roślinnych powstałych głównie na skutek tzw. smażenia na głębokim tłuszczu. Przy smażeniu głównie wykorzystuje się oleje rzepakowe, palmowe, sojowe i słonecznikowe.  Olej posmażalniczy to produkt, który jest mieszaniną zużytych olejów o kolorze od ciemno do jasno brązowego.

Oleje posmażalnicze  takie jak: oleje rzepakowe, palmowe czy sojowe stanowią aktualnie największa alternatywę dla  surowców do produkcji estrów metylowych które stosowane są do produkcji biopaliw.

Oferujemy odbiór, transport i sprzedaż oleju posmażalniczego UCO na terenie kraju i Europy.

Poniżej kody odpadów pod którymi odbieramy oleje posmażalnicze:

Kod odpadu –  Nazwa odpadu

200125 –  Oleje i tłuszcze jadalne

190809 – Tłuszcze i mieszaniny olejów z sepracji olej/woda zawierające wyłącznie oleje jadalne i tłuszcze

020680 – Nieprzydatne do wykorzystania tłuszcze spożywcze

020203 – Surowce i produkty nienadające się do spożycia i przetwórstwa

020304 – Surowce i produkty nienadające się do spożycia i przetwórstwa

Jeżeli Państwo nie znajdą kodu odpadu z wykazu, dobierzemy kod indywidualnie.

Za odebrany olej płacimy

null
ZGŁOŚ ODBIÓR
Tutaj możesz zgłosić odbiór odpadów
ZGŁOŚ ODBIÓR
polski